Belastingvrije fietsvergoeding

Een vennootschap kan aan haar personeel of haar bedrijfsleider een fietsvergoeding toekennen van maximaal € 0,24/km voor alle woon-werkverplaatsingen die effectief met de fiets gemaakt worden.

Belastingvrije fietsvergoeding

Een vennootschap kan aan haar personeel of haar bedrijfsleider een fietsvergoeding toekennen van maximaal € 0,24/km voor alle woon-werkverplaatsingen die effectief met de fiets gemaakt worden. De fietsvergoeding is fiscaal interessant vermits ze voor de werknemer en/of bestuurder niet als loon wordt beschouwd en bijgevolg als dusdanig niet wordt belast. De fietsvergoeding is daarenboven voor 100% fiscaal aftrekbaar in de vennootschapsbelasting.

De fietsvergoeding kan gecumuleerd worden met een bedrijfswagen. Ook als een werknemer voor een deel van het traject gebruik maakt van het openbaar vervoer, kan een fietsvergoeding bekomen worden voor het deel dat met de fiets wordt afgelegd. Woont een werknemer bv. 10 km van zijn werk en rijdt hij/zij vijf werkdagen per week met de fiets naar het werk tussen 1 maart en 1 oktober, dan kan de vennootschap € 720 of € 0,24 x 150 x 20 toekennen als fietsvergoeding.